KUD Mobile menu icon KUD Mobile menu icon

/let's connect/

Sign up to keep up with
the latest in our practice.

  • Close
Hancock House scroll down prompt

/ residential /

This inner city house is located on a quiet corner allotment directly opposite a picturesque park. The scheme seeks to activate the corner whilst maintaining a primary visual connection to the borrowed amenity of the park. Primarily the house is volumetrically divided into three vaulted forms but simultaneously provides an open plan at the first floor to maintain a visual connection to the park throughout the entire upper floor. Each vaulted roof form uses volume to denote program and creates spatial separation for the open plan. The three roof forms are oriented perpendicular to the contextual subdivision pattern in order to create an alternate façade to what is traditionally “the side of the house”. The western ‘façade’ consists of 6 multicoloured wire cut bricks broken in half to create a textured surface and visual interest.  The façade also consisted of hit miss brickwork to provide light and a visual connection to the street whilst maintaining privacy.

/let's connect/

Thanks for getting in touch with us.

We'll get back to you very shortly.

Sorry, it looks like we're having some troubles at the moment.

Please contact us directly by phoning +613 9429 4733
or emailing Enquiries@kud.com.au